Virtuvė – viena daugiausia vandens sunaudojančių namų erdvių. Čia verdame, plauname, skalaujame, ruošiame maistą ir net nepastebime, kaip vanduo tiesiog nubėga į kanalizaciją. Tačiau kiekvienas mūsų įprotis gali prisidėti prie pokyčio – taupant vandenį. Štai keletas paprastų, bet veiksmingų būdų, kaip virtuvėje sutaupyti kiekvieną lašą.
- Pilnai prikrauk indaplovę, naudok ECO režimą.
- Plaunant indus rankomis, naudok atskirą dubenį arba dviejų skyrių plautuvę, kad galėtum skalauti
- atskirai, o ne po tekančiu vandeniu. Pridžiūvusius ar prikepusius indus pirmiausia atmirkyk.
- Daržoves ir vaisius plauk vandens dubenyje, o ne po tekančiu vandeniu. Panaudotas vanduo tiks augalams laistyti.
- Šaldytuve laikyk šviežio vandens ąsotį, jei norėtum atsigaivinti, o ne leisk iš čiaupo, kol vanduo atšals.
- Verdant maistą, naudok matavimo indą, taip nepadauginsi vandens.
- Atitirpink maistą šaldytuve, o ne po tekančiu vandeniu.
- Maistui gaminti naudok garų puodą, taip vienu kartu pasiruoši kelis patiekalus ir sutaupysi vandens.
- Gerk vandenį iš čiaupo, o į kelionę pasiimk gertuvėje. Atmink, kad vandens buteliams gaminti eikvojamas geriamasis vanduo.
- Nešvaistyk maisto – jam gaminti ir paruošti sunaudojama daug vandens.
- Arbatinuke užvirk vandens tik tiek, kiek reikia karštam gėrimui arba likusį vandenį supilk į termosą kitam puodeliui.