2017 m.

UAB „Šiaulių vandenys“ apdovanota dviejuose konkursuose

2017 m. gruodžio 20 d.

Aukso medalis už vandens tiekimo sistemos skaitmenizavimą

Lietuvos pramonininkų konfederacijos organizuotame konkurse „Lietuvos metų gaminys 2017“ UAB „Šiaulių vandenys“ apdovanota aukso medaliu už įdiegtą Šiaulių miesto vandentiekio tinklo hidraulinio modelio ir netekčių mažinimo sistemą.
UAB „Šiaulių vandenys“ pirmoji Lietuvoje parengė viso miesto vandentiekio tinklo hidraulinį modelį bei įdiegė nutekėjimų informavimo sistemą ir pradėjo taikyti kasdieninėje veikloje.

Šie šiuolaikiniai skaitmeniniai darbo įrankiai, apimantys vandenvietes ir vandentiekio tinklą, padeda ekonomiškai eksploatuoti, plėtoti bei kontroliuoti vandentiekio sistemą, operatyviai reaguoti įvykus gedimui ir jį šalinti, nustatyti vandens nutekėjimo zonas ir mažinti vandens netektis. Taip pat sistemos pasitarnauja analizuojant tinkle vykstančius procesus - pradiniai duomenys konvertuojami į rezultatus, kuriais remiantis priimami inžineriniai sprendimai.

Visos technologijos ir informacinės sistemos diegimas užtruko porą metų, darbai baigti 2017 metų gegužės mėnesį. Tačiau hidraulinio modelio tobulinimas yra nuolatinis procesas. Bendrovė žingsnis po žingsnio siekia visą vandentvarkos ūkio valdymą perkelti į technologinio proceso informacinę sistemą.

Prizas už sėkmingai vykdytą veiklą

Gruodžio 15-ąją Lietuvos pramonininkų konfederacijos šventinio renginio metu UAB „Šiaulių vandenys“ apdovanota prizu už sėkmingai 2017 metais vykdytą veiklą konkurse „Sėkmingai dirbanti įmonė – 2017“ didelių įmonių grupėje. Šiuo prizu bendrovė įvertinama jau septintą kartą.

Konkurso vertinimo komisija vertino įmonių pretendenčių gaminamos produkcijos ar teikiamų paslaugų apimtis (metines pajamas), pelningumą, investicijas į gamybą, darbo našumo, darbo sąlygų gerinimo rodiklius ir kitus kriterijus.

Pasak UAB „Šiaulių vandenys“ generalinio direktoriaus Jono Matkevičiaus, šių metų veiklos sėkmę lėmė bendrovės nuolatinis siekis užtikrinti patikimas ir kokybiškas vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugas klientams, patiriant mažiausias sąnaudas ir darant minimalų poveikį aplinkai.
Paskutinį kartą redaguota: 2018-04-11