2023 m.

Muziejų naktį Vandentvarkos muziejų aplankė 922 lankytojai

2023 m. gegužės 15 d.

Šeštadienį, gegužės 13 d., Šiauliuose vyko tradicinis renginys „Europos muziejų naktis 2023“. Nemokamai apžiūrėti ekspozicijas ir dalyvauti naktinėse veiklose kvietė net 18 miesto muziejų ir institucijų. Šių metų veiklas jungė tema „Muziejai, tvarumas ir gerovė“.
 
Lankytojai buvo laukiami ir UAB „Šiaulių vandenys“ Vandentvarkos muziejuje. Nuo 18 val. iki 23 val. muziejų aplankė 922 lankytojai.
 
Vandentvarkos muziejuje lankytojų laukė įvairios veiklos tvarumo tema. Mažieji lankytojai buvo kviečiami žaisti smagius mokomuosius žaidimus: „Ką žinai apie vandentiekio vandenį?“ ir „Sužvejok teršalus“ bei dalyvauti pamokoje „Vandens lašelių kelionė“. Vyresni lankytojai turėjo galimybę susipažinti su muziejaus ekspozicija, kurioje – istorinės nuotraukos, surinkti ir išsaugoti darbo įrankiai, prietaisai, įrenginiai bei maketai. Atvirose paskaitose-diskusijose dalyviai sužinojo aktualios ir įdomios informacijos apie vandentiekio vandenį ir nuotekų bei dumblo tvarkymą. Su lankytojais bendravo ilgamečiai UAB „Šiaulių vandenys“ darbuotojai.
 
UAB „Šiaulių vandenys“ šiame projekte dalyvauja nuo 2016 metų.

Paskutinį kartą redaguota: 2023-05-16