2023 m.

UAB „Šiaulių vandenys“ paskirta garantiniu geriamojo vandens tiekėju ir nuotekų tvarkytoju Šiaulių regione

2023 m. balandžio 03 d.

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba 2023 m. kovo 30 d. nutarimu Nr. O3E-369 „Dėl garantinio geriamojo vandens tiekėjo ir nuotekų tvarkytojo paskyrimo“ šalies regionuose – Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Marijampolės, Panevėžio, Šiaulių, Tauragės, Telšių, Utenos ir Vilniaus – paskyrė garantinius geriamojo vandens tiekėjus ir nuotekų tvarkytojus. Šiaulių regione garantiniu geriamojo vandens tiekėju ir nuotekų tvarkytoju paskirta UAB „Šiaulių vandenys“.
 
Šiaulių regioną apima septyni viešieji geriamojo vandens tiekėjai ir nuotekų tvarkytojai: Šiauliuose – UAB „Šiaulių vandenys“, Šiaulių rajone – UAB „Kuršėnų vandenys“, Radviliškio rajone – UAB „Radviliškio vanduo“, Joniškio rajone – UAB „Joniškio vandenys“, Akmenės rajone – UAB „Akmenės vandenys“, Pakruojo rajone – UAB „Pakruojo vandentiekis“ ir Kelmės rajone – UAB „Kelmės vanduo“.
 
Paskirtas garantinis geriamojo vandens tiekėjas ir nuotekų tvarkytojas privalės užtikrinti paslaugų teikimą, jei priskirto regiono viešajam vandens tiekėjui bus panaikinamas geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo veiklos licencijos galiojimas. Valstybinė energetikos reguliavimo taryba 2023 m. kovo 30 d. nutarimu Nr. O3E-336 patvirtino „Garantinio geriamojo vandens tiekimo ir (arba) nuotekų tvarkymo vykdymo tvarkos ir sąlygų aprašą“. Teisės aktais siekiama užtikrinti saugų ir patikimą vartotojų ir abonentų aprūpinimą geriamuoju vandeniu ir suteikti nuotekų tvarkymo paslaugas. Aprašas nėra taikomas paviršinių nuotekų tvarkymo veiklai.
 
Garantiniai vandens tiekėjai išrinkti ir paskirti vadovaujantis kriterijais, nustatytais Lietuvos Respublikos geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo įstatyme. Prieš išrenkant ir paskiriant garantiniu geriamojo vandens tiekėju ir nuotekų tvarkytoju Šiaulių regione, buvo vertinamas UAB „Šiaulių vandenys“ įsiskolinimo lygis (įsiskolinimo ir turto santykio), apimant visų įmonės įsipareigojimų (technologinio, finansinio ir vadybinio pajėgumo), apskaitos tvarkymo reikalavimų vykdymą bei geriamojo vandens tiekėjų ir nuotekų tvarkytojų pasiskirstymas pagal regionus.
Paskutinį kartą redaguota: 2024-02-12