2020 m.

Prašome pasirūpinti tinkamu vandens apskaitos mazgų apšiltinimu

2020 m. rugsėjo 17 d.

Vandens vartotojai, dėmesio!
 
Artinasi žiemos sezonas. UAB „Šiaulių vandenys“ primena ir prašo daugiabučių namų administratorių ir gyventojų užtikrinti vandens vartotojų geriamojo vandens naudojimo įrenginių, tarp jų ir geriamojo vandens apskaitos mazgo, priežiūros reikalavimų vykdymą (vadovaujantis Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2007 m. sausio 31 d. nutarimo Nr. 126 „Dėl geriamojo vandens tiekimo ir (arba) nuotekų tvarkymo viešosios sutarties standartinių sąlygų aprašo patvirtinimo“ 65.1 ir 65.9  punktais).
 
Prašome patikrinti ir pasirūpinti tinkamu geriamojo vandens apskaitos mazgų apšiltinimu, sutvarkyti patalpų langus bei duris, kad esant neigiamai oro temperatūrai neužšaltų vandens įvadai ir geriamojo vandens apskaitos prietaisai. Vandens apskaitos mazgo patalpų temperatūra privalo būti ne žemesnė nei + 5 ºC.
 
Primename, kad užšalus geriamojo vandens apskaitos mazgams, UAB „Šiaulių vandenys“ už normalų vandens tiekimą neatsako. Sugadintą vandens apskaitos prietaisą bei vandentiekio įvadą savo lėšomis atstato vandens vartotojai.
Paskutinį kartą redaguota: 2020-09-17