2020 m.

Skelbiami piešinių konkurso „Aš piešiu vandenį“ nugalėtojai

2020 m. gegužės 13 d.

Dėl šalyje paskelbto karantino UAB „Šiaulių vandenys“ ir Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Žmonių gerovės ir ugdymo departamento Švietimo skyriaus organizuotas mokinių piešinių konkurso „Aš piešiu vandenį“ I etapo laureatų apdovanojimo renginys buvo atidėtas. Tačiau ir toliau tęsiant karantiną, konkurso organizatoriai nusprendė skelbti šio konkurso nugalėtojus ir apie tai asmeniškai informuoti laureatų mokytojus bei per juos nugalėtojams perduoti diplomus bei dovanas.

Konkursui gauta 150 piešinių

Šiuo konkursu buvo siekiama skatinti mokinius kūrybiškai pažvelgti į aplinkosaugines problemas, suteikti jiems galimybę išreikšti savo požiūrį į vandens saugą ir taršos prevenciją, ugdyti vertybines nuostatas ir kūrybinius gebėjimus.

Konkursui iš viso gauta 150 darbų. Visi konkurso dalyviai buvo suskirstyti į dvi amžiaus grupes: I grupė – mokiniai iki 12 metų (įskaitytinai), II grupė – mokiniai nuo 13 iki 18 metų. Aktyvesni buvo I grupės dalyviai – gauta 112 autorių darbų, o II grupėje – 38.

Mokinių piešiniai buvo gauti dar iki karantino pradžios ir komisija spėjo juos įvertinti bei išrinkti nugalėtojus.

Konkurso komisija

Piešinius vertino ir laureatus išrinko 5 narių komisija: komisijos pirmininkė – Daiva Vaičiulienė, Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Žmonių gerovės ir ugdymo departamento Švietimo skyriaus vyr. specialistė; nariai: Daiva Stakvilevičienė, dailininkė, dailės pedagogė; Dainius Šukys, rašytojas, dailininkas, grafikos dizaineris; Irma Urbonaitė, UAB „Šiaulių vandenys“ Komunikacijos departamento vadovė ir Džiuljeta Korsakienė, UAB „Šiaulių vandenys“ ryšių su visuomene atstovė.

Visi nugalėtojai įvertinti UAB „Šiaulių vandenys“ ir Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Žmonių gerovės ir ugdymo departamento Švietimo skyriaus diplomais bei dovanomis. Mokinius paruošusiems mokytojams skirtos padėkos ir atminimo dovanos.

Konkurso nugalėtojai

Mokinių piešinių konkurso „Aš piešiu vandenį“ pirmojo etapo I grupės nugalėtojai:

I vietaNoemy Podeszviak, 11 m.
Šiaulių dailės mokykla. Mokytoja Jolita Udrienė.

II vietaAkvilė Kavaliauskaitė, 12 m.
Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazija. Mokytoja Vilija Lesauskienė.

III vietaGabrielė Rimkutė, 11 m.
Šiaulių dailės mokykla. Mokytoja Daina Dambrauskienė.

II grupės nugalėtojai:

I vietaMija Ruminaitė, 14 m.
Šiaulių Dainų progimnazija. Mokytoja Marytė Ruzgytė.

II vietaRamunė Hvajon Vaicekauskaitė, 14 m.
Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazija. Mokytoja Justina Šaltė.

III vietaKotryna Mickutė, 14 m.
Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazija. Mokytoja Justina Šaltė.

Paskatinamasis prizasOrestas Olišauskas, 12 m.
Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazija. Mokytoja Vilija Lesauskienė.

Piešinių konkurso paroda yra surengta UAB „Šiaulių vandenys“ administracijos patalpose I ir III aukštuose (Vytauto g. 103), tačiau dėl karantino bendrovė neįsileidžia lankytojų. Parodą bus galima apžiūrėti tik pasibaigus karantinui. 

Šio konkurso II etapui – šalies konkursui – kurį organizuoja Lietuvos vandens tiekėjų asociacija ir Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, išsiųsti abiejų grupių pirmųjų vietų nugalėtojų darbai, t. y. Noemy Podeszviak ir Mijos Ruminaitės piešiniai.

Dėl šalyje paskelbto karantino, šalies konkurso nugalėtojų apdovanojimas atidėtas.

UAB „Šiaulių vandenys“ dėkoja visiems dalyvavusiems šiame konkurse ir kviečia dalyvauti kituose bendrovės organizuojamuose kūrybinių darbų konkursuose.

Paskutinį kartą redaguota: 2020-05-22