2020 m.

Atnaujintas fontanas-skulptūra „Pelikanai“ nušvito spalvomis

2020 m. gegužės 05 d.

Gegužės 1-ąją atgijo miesto fontanai, simbolizuojantys vasaros sezono pradžią. Šio sezono naujiena – atnaujintas Šiaulių bulvare esantis fontanas-skulptūra „Pelikanai“. Po remonto fontanas trykšta dinamiškomis srovėmis, o vakare nušvinta ryškiomis spalvomis.

„Dabar fontanas yra įdomesnis ir žaismingesnis. Naudojama šiuolaikinė technologinė įranga leidžia išgauti skirtingo aukščio vandens sroves ir kartu besikeičiančias spalvas,“ – sakė Šiaulių miesto fontanus prižiūrinčios UAB „Šiaulių vandenys“ Vandenruošos ir tinklų departamento vadovo Nerijus Potelis.

Vandens sroves nudažo LED RGB šviestuvai. Naudojamos trys pagrindinės spalvos – raudona, žalia ir mėlyna, kurias apjungiant, išgaunamos kitos spalvos. 1978 m. pastatytas fontanas-skulptūra „Pelikanai“ yra pirmasis spalvotas fontanas Šiauliuose.

Pasak N. Potelio, šis miestą puošiantis ir reprezentuojantis fontanas pirmiausia buvo remontuojamas dėl suirusios baseino hidroizoliacijos, dėl ko nuolat reikėdavo rezervuarą papildyti vandeniu. Įvertinus viso objekto būklę, tuo pačiu nuspręsta pakeisti ir pasenusią fontano technologinę įrangą, vamzdynus bei apšvietimo instaliaciją.

„Kaip ir iki šiol, vanduo fontane cirkuliuos uždara apytakine sistema, tik dabar fontanas automatiškai pasipildys vandeniu, – apie įdiegtą naujovę sakė N. Potelis. 

Technologinę įrangą ir vamzdynus sumontavo UAB „Optika ir technologija“, statybinius remonto darbus atliko UAB „Limega“. Objekto remontas kainavo apie 19 tūkst. eurų (be PVM). 

UAB „Šiaulių vandenys“ šiuo metu prižiūri ir eksploatuoja penkis miesto fontanus. Fontanų priežiūra ir eksploatacija bendrovei perduota patikėjimo sutartimi, vadovaujantis 2016 m. gruodžio 1 d. Šiaulių miesto savivaldybės tarybos sprendimu Nr. T-395.

Paskutinį kartą redaguota: 2020-05-05