2020 m.

Bus remontuojamas fontanas-skulptūra „Pelikanai“

2020 m. kovo 23 d.

Šiaulių bulvare esantis fontanas-skulptūra „Pelikanai“ pradedamas remontuoti. Bus remontuojamas ne visas objektas, o tik fontano baseinas iš vidaus. Remontas būtinas, nes susidėvėjo baseino izoliacija ir dėl to praeitą sezoną nuolat reikėdavo rezervuarą papildyti vandeniu. Taip pat paseno fontano technologinė įranga, vamzdynas bei apšvietimo instaliacija. Darbus organizuoja miesto fontanus prižiūrinti UAB „Šiaulių vandenys“, o remonto darbus vykdys rangovai UAB „Optika ir technologija“ ir UAB „Limega“.

Pasak UAB „Šiaulių vandenys“ Vandenruošos ir tinklų departamento vadovo Nerijaus Potelio, remontas yra būtinas, kad fontanas tvarkingai funkcionuotų ir išliktų reprezentatyvus.

Keičiant baseino vandens izoliaciją, bus pakeisti vamzdynai ir sumontuoti nauji vandens purkštukai bei atnaujinta elektros instaliacija, integruoti nauji LED RGB šviestuvai. Kaip ir iki šiol, vanduo fontane cirkuliuos uždara apytakine sistema ir bus keičiamas kas savaitę.

Pasak N. Potelio, po remonto fontanas bus gyvesnis. Atsiras galimybė keisti vandens srovės iš purkštukų aukštį, be to, atnaujintas fontanas vakarais nušvis įvairiomis spalvomis.

Jei darbams nesutrukdys karantino sąlygos, rangovai planuoja remontą užbaigti iki fontanų sezono pradžios, t. y. iki gegužės 1 d. Objekto remontas kainuos apie 17 tūkst. eurų (be PVM).

UAB „Šiaulių vandenys“ šiuo metu prižiūri ir eksploatuoja penkis miesto fontanus. Fontanų priežiūra ir eksploatacija bendrovei perduota patikėjimo sutartimi, vadovaujantis 2016 m. gruodžio 1 d. Šiaulių miesto savivaldybės tarybos sprendimu Nr. T-395.

Paskutinį kartą redaguota: 2020-03-23