2019 m.

Irenai Buteliauskienei įteiktas Profesijos riterio apdovanojimas

2019 m. rugsėjo 09 d.

Rugsėjo 5-ąją Šiaulių pramonininkų asociacijos ir Šiaulių miesto savivaldybės organizuotoje Ch. Frenkelio konferencijoje „XXI a. pramonė: ateities lyderystė“ tradiciškai pagerbti pramonės lyderiai ir labiausiai nusipelnę pramonės įmonių darbuotojai.
 
Apdovanotųjų gretose – ir UAB „Šiaulių vandenys“ Vandenruošos ir vandentiekio siurblinių tarnybos viršininkė Irena Buteliauskienė. Jai įteiktas Lietuvos pramonininkų konfederacijos Profesijos riterio apdovanojimas už pasišventimą ir ištikimybę profesijai, profesionalumą bei profesinės garbės, etikos supratimą; už sugebėjimą telkti žmones bendram ir kilniam tikslui, siekiant gerinti aplinkos būklę bei Šiaulių vandentvarkos ūkį.
 
Apdovanojimą Irenai Buteliauskienei įteikė Šiaulių pramonininkų asociacijos prezidentas Alvydas Stulpinas (kairėje) ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis.
 
Šiaulių vandentvarkos ūkyje Irena Buteliauskienė pradėjo dirbti 1983 m., baigusi Kauno A. Sniečkaus politechnikos institutą, kuriame įgijo inžinierės technologės specialybę. Iš pradžių I. Buteliauskienė dirbo meistre vandentiekio skyriuje, po penkių metų buvo paskirta vandentiekio stoties viršininke. Nuo 2000 metų dirbo vyresniąja inžiniere technologe, o 2015 m. užėmė vadovaujančias pareigas – paskirta Vandenruošos cecho viršininke. Nuo 2018 m., reorganizavus UAB „Šiaulių vandenys“ skyrių veiklą, I. Buteliauskienė vadovauja Vandenruošos ir vandentiekio siurblinių tarnybai.
 
Irena Buteliauskienė daug prisidėjo įgyvendinant Šiaulių aplinkosaugos, Lepšių vandenvietės rekonstrukcijos ir kitus projektus. Už asmenines ir profesines kompetencijas, vystant Šiaulių vandentvakos ūkį, buvo įvertinta Lietuvos Respublikos aplinkos ministro ir kitų institucijų padėkomis.
Paskutinį kartą redaguota: 2019-09-09