2019 m.

Garbės ženklu apdovanota Gamybinio-techninio skyriaus viršininkė B. Jakienė

2019 m. rugsėjo 02 d.

Minint Jubiliejinį 60-ąjį gimtadienį, UAB „Šiaulių vandenys“ Gamybinio-techninio skyriaus viršininkė Bronislava Jakienė apdovanota Lietuvos vandentvarkos ūkio darbuotojo garbės ženklu už asmeninius nuopelnus ir indėlį vystant šalies vandentvarkos ūkį. Būdama nepaprastai kruopšti, atidi ir atsakinga, ji daug prisidėjo prie bendrovės vykdomų projektų, o taip pat yra atsidavusi savo kasdieniniam darbui, kuriame netrūksta problemų ir iššūkių, ieškant inžinerinių sprendinių.
 
Šiaulių vandentvarkos ūkyje Bronislava Jakienė pradėjo dirbti 1998 m. geografinių informacinių sistemų (GIS) inžiniere Techniniame skyriuje. Kaip tik tuo laikotarpiu, nuo 1995 metų, įmonė viena pirmųjų Lietuvoje buvo pradėjusi taikyti geoinformacinius principus ir naudoti GIS technologijas. Buvo paruoštos kompiuterizuotos darbo vietos, įsigyta kompiuterinė įranga. „Pradėjusi dirbti buvau atsakinga už požeminių komunikacijų brėžinių iš popieriaus perkėlimą į elektroninį formatą“, – sakė B. Jakienė.
 
Po poros metų Bronislava Jakienė paskirta skyriaus viršininke. Kiek vėliau skyrius pervadintas Gamybiniu-techniniu, kuriame nuo 2006 metų dirba penkiese.
 
„Darbe nėra nieko sunkaus, tik laiko trūksta, – sako B. Jakienė. – Projektavimui būtinas kruopštumas ir kantrybė, reikia daug ir atidžiai žiūrėti.“
 
Pasak B. Jakienės, su kiekvienu bendrovės vykdomu projektu skyriaus darbuotojų laukė didžiuliai iššūkiai. Ypač daug kantrybės ir pastangų reikėjo 2006-2008 m. derinant pirmojo vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtros projekto Kalniuko ir Medelyno mikrorajonuose inžinerinius sprendinius.
 
„Bendrovė, kaip projekto vykdytoja, turėjo teikti informaciją apie esamą infrastruktūrą ir kur reikalinga toliau vystyti tinklus, o taip pat kontroliuoti ir derinti, ar tinkamai suprojektuota, ar laikomasi techninių reikalavimų, ar tinkamai parinktos medžiagos bei darbų technologija. Darbai užsitęsė ir net vėlavo, nes projektuotojams trūko ir pajėgumo, ir laiko“, – prisiminimais dalijosi Bronislava Jakienė. – Vėliau, jau įgyvendinant kitus tinklų plėtros projektus Pabalių mikrorajone, Tilžės, Verdulių, Kanapių, Girulių gatvių kvartale bei kituose kvartaluose ir gatvėse, projektavimas buvo sklandesnis. Projektuotojai buvo atidesni, atsakingai atsižvelgdavo į bendrovės reikalavimus.“
 
Per pastarąjį dešimtmetį Šiauliuose sparčiai išplėtoti vandentiekio ir nuotekų tinklai, tačiau nė vieno objekto – individualaus namo ar stambaus įmonės objekto – tinklai nepradėti įrenginėti be atidaus Bronislavos Jakienės inžinerinių sprendinių derinimo. Ilgametė specialistė atstovauja bendrovę ir statybos užbaigimo komisijose, kuriose tikrina prisijungimo sąlygų įvykdymą pagal parengtus techninius projektus.  
Paskutinį kartą redaguota: 2019-09-04