2019 m.

UAB „Šiaulių vandenys“ kloja vamzdynų atšakas pagal gyventojų prašymus

2019 m. sausio 25 d.

Trečius metus UAB „Šiaulių vandenys“ klojo vandentiekio ir nuotekų šalinimo tinklus iki sklypo ribos pagal pateiktus gyventojų prašymus. Bendrovė parengė tinklų statybai reikalingus projektus ir finansavo statybos darbus.
 
Pernai vamzdynų atšakos nutiestos iki 84 sklypų
 
2018 m. statybos darbus vykdanti UAB „SROS“ kartu su UAB „Šiaulių vandenys“ vandentiekio ir nuotekų šalinimo vamzdynų atšakas įrengė iki 84 sklypų ir taip patenkino 96 gyventojų prašymus. Buvo nutiesta 1613 m vandentiekio ir 1392 m nuotekų šalinimo tinklų. Darbų atlikta už 354 tūkst. eurų (be PVM).
 
Pusė vartotojų jau nusitiesė geriamojo vandens įvadą ir nuotekų išvadą iki namų ir su UAB „Šiaulių vandenys“ sudarė vandens tiekimo ir / ar nuotekų tvarkymo sutartis. Neišgalintiems įsirengti atšakų savo sklype, bendrovė pasiūlė vamzdynus pakloti išsimokėtinai. Pernai šiuo pasiūlymu pasinaudojo 9 gyventojai.
 
Per trejus metus patenkinti 345 gyventojų prašymai
 
Vamzdynų atšakas iki sklypo ribos UAB „Šiaulių vandenys“ pradėjo kloti 2016 metais. Per trejus metus bendrovė gavo 495 tokius prašymus. 2016-2018 m. buvo patenkinti 347 prašymai - vandentiekio ir nuotekų šalinimo vamzdynai pakloti iki 267 sklypų. Didžioji dalis (82 proc.) vartotojų jau sudarė paslaugų teikimo sutartis su bendrove ir naudojasi centralizuotu vandentiekiu ir nuotekų tvarkymu. Išsimokėtinai vamzdynų atšakas namų valdos sklype bendrovė paklojo 21 vartotojui.
 
Vykdant darbus, iš viso iki sklypo ribos paklota 4618 m vandentiekio, 5443 m nuotekų šalinimo vamzdynų bei įrengtos 5 požeminės nuotekų perpumpavimo siurblinės. Per minimą laikotarpį darbų atlikta už 1,04 mln. Eur (be PVM).
 
UAB „Šiaulių vandenys“ ir toliau tęs tinklų plėtrą. Šiems darbams 2018-2020 metų laikotarpiu planuota skirti apie 1 mln. eurų (be PVM). Bus įgyvendinti likę ir nauji gyventojų prašymai. Planuojant darbus, bus atsižvelgiama į visus prašymus.
 
Statybos darbai vykdomi iš UAB „Šiaulių vandenys“ uždirbto pelno. Šiaulių miesto savivaldybė sutiko dalį bendrovės pelno skirti būtent šioms investicijoms.
 
UAB „Šiaulių vandenys“ pirmoji Lietuvoje pradėjo kloti tinklų atšakas iki sklypo ribos pagal gyventojų prašymus. Tokia prievolė numatyta Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo įstatyme.
Paskutinį kartą redaguota: 2019-03-01