2018 m.

Skelbiama akcija neteisėtai prisijungusiems prie vandentiekio ir nuotekų tinklų

2018 m. gegužės 24 d.

UAB „Šiaulių vandenys“ skelbia akciją individualių namų gyventojams, kurie neteisėtai yra prisijungę prie centralizuotų vandentiekio ir nuotekų tinklų. Geranoriškai prisipažinę apie neteisėtą prisijungimą iki rugpjūčio 1 d., bus atleisti nuo atsakomybės ir išvengs tūkstantinių mokesčių, kurie paskaičiuojami nustačius tokį pažeidimą.

Sutarties sąlygos bus aptariamos individualiai

Neteisėtu prijungimu laikoma, kai namo savininkas neturi vandentiekio įvado ir (ar) nuotekų išvado prijungimo sąlygų ir UAB „Šiaulių vandenys“ nedalyvavo pajungime. Nustačius tokį pažeidimą, asmeniui paskaičiuojamas sunaudoto ir neapmokėto vandens bei pašalintų nuotekų kiekis „Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros naudojimo ir priežiūros taisyklėse“ nurodytu būdu.

Pranešus apie neteisėtą prisijungimą, reikės sumokėti tik už faktinį paslaugų naudojimąsi. Prisipažinus, reikės pateikti prašymą sutarčiai sudaryti ir deklaruoti prisijungimo laikotarpį. Prašymą prašome pateikti elektroniniu paštu aptarnavimas@siauliuvandenys.lt arba raštu, atvykus į bendrovės Klientų aptarnavimo tarnybą (Vytauto g. 103). Bendrovės darbuotojas susisieks asmeniškai nurodytais kontaktais ir individuliai aptars sąlygas dėl geriamojo vandens tiekimo ir (ar) nuotekų tvarkymo paslaugų sutarties sudarymo.

Nustatomi pažeidimai dėl paviršinių nuotekų tinklo pajungimo

Taip pat UAB „Šiaulių vandenys“ atkreipia gyventojų dėmesį, jog individualių namų rajonuose nuolat tikrinama, ar savininkai nėra pajungę paviršinių nuotekų tinklo į buitinių nuotekų tinklą. Pastaruoju metu bendrovė nustato daug tokių pažeidimų. Gyventojui tenka atjungti savavališkai prijungtą tinklą ir atlyginti bendrovei padarytus nuostolius. UAB „Šiaulių vandenys“ primena, kad paviršinių nuotekų tinklo pajungimas į buitinių nuotekų tinklą yra griežtai draudžiamas.

Paskutinį kartą redaguota: 2018-05-24