2018 m.

Vandentvarkos muziejų aplankė 1340 lankytojų

2018 m. gegužės 21 d.

Praėjusį šeštadienį, gegužės 19 d., Šiauliuose vyko tarptautinio projekto „Europos muziejų naktis 2018“ renginiai, lydimi temos „Modernėjanti Lietuva“. UAB „Šiaulių vandenys“ prisijungė prie šio projekto ir lankytojams atvėrė vandentiekio bokšte įkurto Vandentvarkos muziejaus duris. Nuo 19 val. iki vidurnakčio muziejų aplankė 1340 lankytojų.

Muziejuje dirbę bendrovės specialistai lankytojams pasakojo apie Šiaulių vandentvarkos ūkio plėtojimą ir modernizavimą, atsakė į aktualius klausimus apie geriamojo vandens kokybę bei aplinkos tausojimą. Lankytojų dėmesį traukė unikalios istorinės nuotraukos, maketai ir eksponatai, suvenyrai.

Muziejuje apsilankę žmonės turėjo galimybę pamatyti naujai kuriamo Vandentvarkos muziejaus koncepciją. Planuojama, jog atnaujinus dar 1974 m. įkurtą Vandentvarkos muziejų,  muziejus taps modernia, šiuolaikiniam lankytojui pritaikyta kultūros, mokslo ir žinių vieta su daugybe interaktyvių veiklų ir įdomios informacijos kiekvienam lankytojui. 

Bendrovė tradiciškai lankytojus vaišino geriamuoju vandeniu ir saldainiais, o mažiesiems lankytojams dovanojo knygų apie vandenį.


Paskutinį kartą redaguota: 2018-05-21