2016 m.

Muziejaus naktį duris atvėrė Vandentvarkos muziejus

2016 m. gegužės 23 d.

Praėjusį šeštadienį, gegužės 21 d., nuo 18 val. iki vidurnakčio Šiauliuose vyko tarptautinio projekto „Europos muziejų naktis 2016“ renginiai, kurie buvo lydimi temos „Rožės pražydėjimas tamsoj“. Siekiant palaikyti Europos muziejų nakties idėją, inicijuotą 2005 m. Prancūzijos kultūros ministerijos, muziejai savo duris atvėrė lankytojams nemokamai.

Pirmą kartą prie šios akcijos prisijungė ir UAB „Šiaulių vandenys“. Bendrovė kvietė miesto gyventojus bei svečius apsilankyti vandentiekio bokšte įkurtame Vandentvarkos muziejuje, susipažinti su įmonės istorija, miesto vandentiekio ir nuotekų sistemos raidos etapais, ūkio plėtojimu ir modernizavimu.

Muziejaus nakčiai duris atvėręs Vandentvarkos muziejus sulaukė apie 1100 lankytojų. Į muziejų užsukę žmonės galėjo ne tik apžiūrėti ekspoziciją, bet ir atsigaivinti vandentiekio vandeniu, pasivaišinti saldainiais. Norintys daugiau sužinoti apie Šiaulių vandentvarkos ūkį, bendravo su darbuotojais, pasiėmė bukletų.

Muziejaus naktį Šiauliuose duris atvėrė Ch. Frenkelio vila ir parkas, Žaliūkių malūnininko sodyba, fotografijos, dviračių, radijo ir televizijos, Šiaulių kino, Šiaulių geležinkelių, V. Kavaliauskienės katinų, J. Janonio gimnazijos istorijos Jono Krivicko ir nacionalinis lėlių muziejai.

Paskutinį kartą redaguota: 2020-09-10