2024 m.

UAB „Šiaulių vandenys“ dalyvavo renginyje „Pažink Šiaulių verslą!“

2024 m. spalio 14 d.

Spalio 11–12 dienomis Šiauliuose vyko atvirų durų dienos „Pažink Šiaulių verslą!“. Jų metu Šiauliečiai ir miesto svečiai buvo kviečiami apsilankyti įvairiose miesto gamybos, paslaugų sektoriaus įmonėse, švietimo įstaigose, kurios įprastai nėra prieinamos gyventojams. Pirmą kartą organizuotame renginyje dalyvavo 19 įmonių ir įstaigų. Šio renginio tikslas – supažindinti gyventojus su mieste veikiančiais verslais, jų naudojamomis technologijomis, vykdomais procesais, kuriama produkcija ir teikiamomis paslaugomis. 
 
UAB „Šiaulių vandenys“ prisijungė prie šio projekto ir spalio 12 d. atvėrė Vandentvarkos muziejaus duris, kur vyko išskirtinės ekskursijos bei edukacijos. Gyventojų aktyvumas nustebino – į bendrovės organizuojamas veiklas iš viso užsiregistravo apie 50 dalyvių.
 
Šiauliečiai ir miesto svečiai, lydimi bendrovės specialistų, turėjo išskirtinę galimybę susipažinti su Šiaulių vandentvarkos įmonės veiklos istorija, vandens tiekimo ir nuotakų tvarkymo sistemos procesais, ūkio plėtojimu bei modernizavimu.
 
Po ekskursijos dalyviai degustavo trijų rūšių vandenį ir atliko vandens tyrimus indikatorinėmis juostelėmis: buvo tiriamas vandens kietumas ir vandenilio jonų koncentracija (pH). Pagal pasikeitusias juostelių spalvas buvo nustatomas degustuoto vandens kietumo ir pH lygis. Būtent šios edukacijos metu ir paaiškėjo atsakymai į mitais apipintus klausimus – kodėl vandentiekio vanduo yra kietas ir ar galima gerti tokį vandenį.
 
Atvirų durų dienos renginį organizavo Šiaulių miesto savivaldybė, Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmai ir Šiaulių turizmo informacijos centras.

Paskutinį kartą redaguota: 2024-10-15