2024 m.

Vandentvarkos muziejuje vyks išskirtinės ekskursijos ir edukacijos

2024 m. spalio 04 d.

Spalio 11–12 dienomis Šiauliuose vyks atvirų durų dienos „Pažink Šiaulių verslą!“. Jų metu įvairiose miesto gamybos, paslaugų sektoriaus įmonėse, švietimo įstaigose – iš viso 19 įmonių ir įstaigų vyks nemokamos ekskursijos.
 
UAB „Šiaulių vandenys“ prisijungia prie šio projekto ir spalio 12 d. (šeštadienį) kviečia aplankyti Vandentvarkos muziejų (Vytauto g. 103), įsikūrusį viename iš aukščiausių Šiaulių miesto pastatų – vandentiekio bokšte.
 
Šiauliečiai ir miesto svečiai, lydimi bendrovės specialistų, turės išskirtinę galimybę susipažinti ne tik su Šiaulių vandentvarkos įmonės veiklos istorija, vandentiekio ir nuotakyno sistemos raidos etapais, ūkio plėtojimu ir modernizavimu, bet ir sudalyvauti edukacijoje. Renginio metu vyks vandens degustacija ir vandens tyrimai juostelėmis. Būtent šios edukacijos metu ir paaiškės atsakymai į mitais apipintus klausimus – kodėl vandentiekio vanduo yra kietas ir ar galima gerti tokį vandenį.
 
Ekskursijos vyks 10 val., 12 val. ir 14 val. (grupė iki 25 žmonių). Būtina registruotis. Registracija vykdoma internetu www.visitsiauliai.lt, skiltyje „Renginiai“ arba atvykus į Šiaulių turizmo informacijos centrą, adresu Vilniaus g. 213.
 
Visą informaciją apie renginyje dalyvaujančias įmones ir įstaigas rasite Šiaulių turizmo informacijos centro interneto puslapyje www.visitsiauliai.lt, skiltyje „Renginiai“.
 
Renginio organizatoriai: Šiaulių miesto savivaldybė, Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmai, Šiaulių turizmo informacijos centras.
Paskutinį kartą redaguota: 2024-10-04