2024 m.

Vandentvarkos paslaugos taps prieinamos dar 70 namų ūkių

2024 m. rugsėjo 02 d.

UAB „Šiaulių vandenys“ pradėjo įgyvendinti dar vieną tinklų plėtros projektą Šiaulių miesto Lieporių–Šventupio gyvenamojo rajono rytinėje dalyje. Įrengus naują vandentvarkos infrastruktūrą Aisčių gatvės dalyje, apimant Sūduvių, Skalvių ir Latgalių gatvių atkarpas bei Švėtės akligatvį, kokybiškos geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugos bus prieinamos 70 namų ūkių.
 
Tinklų plėtra naujai besikuriančiame rytiniame Lieporių–Šventupio individualių gyvenamųjų namų rajone vyks dviem etapais. Pirmuoju etapu rangovė UAB „SROS“, veikianti pagal 2024-01-04 pasirašytą sutartį, vandentiekio ir nuotekų vamzdynus nuties Aisčių gatvėje (nuo Lietuvininkų g. iki Skalvių g.), Sūduvių gatvėje ir Skalvių gatvės dalyje (tarp Aisčių g. ir Žiemgalių g.) (žr. schemą). Tinklus planuojama įrengti ir pradėti eksploatuoti iki 2025 m. III ketv.
 
Antruoju etapu, nuo 2025 m. II ketv., vandentvarkos infrastruktūra bus plėtojama Latgalių gatvėje ir Švėtės akligatvyje. Šiose gatvėse darbus numatyta užbaigti iki 2025 m. pabaigos.
 
Šiuo metu sunkioji technika jau dirba Aisčių gatvėje. Didžioji dalis vamzdynų bus įrengiami uždaro kryptinio gręžimo būdu, likusi dalis – iškasant atviras tranšėjas. Iš viso planuojama nutiesti apie 1731 m vandentiekio ir 1467 m nuotekų tinklų.
 
Išplėtojus centralizuotą sistemą, vandentiekio ir nuotekų tvarkymo paslaugos taps prieinamos 12 esamų namų ūkių ir 58 būsimiems naujakuriams. Iki kiekvieno sklypo ribos bus nutiestas vandentiekio įvadas ir nuotekų išvadas bei įrengtas vandens apskaitos šulinėlis. Žemės sklypų savininkams reikės pasirūpinti atšakų paklojimu savo sklypo ribose ir su UAB „Šiaulių vandenys“ sudaryti paslaugų teikimo sutartį.
 
UAB „Šiaulių vandenys“ pataria įsikūrusiems gyventojams jau dabar įsirengti vamzdynų atšakas savo valdomo sklypo ribose, nelaukiant projekto pabaigos. Rangovui užbaigus darbus, gyventojai galės iš karto jungtis prie centralizuotos vandentiekio ir nuotekų tvarkymo sistemos ir naudotis kokybiškomis paslaugomis. Organizuojant atšakų įrengimo darbus, kyla daug klausimų, todėl bendrovė būsimų klientų patogumui paruošė išsamią prisijungimo tvarką ir reikalavimus.
 
Šį projektą UAB „Šiaulių vandenys“ įgyvendina savo lėšomis, investicijos sieks apie 400 tūkst. Eur (be PVM). Bendrovė nuosekliai plėtoja vandentvarkos infrastruktūrą esamuose ir naujai besikuriančiuose miesto individualių namų rajonuose. Įmonei svarbu, kad kokybiškas geriamasis vanduo ir nepertraukiamos nuotekų tvarkymo paslaugos būtų pasiekiamos visiems šiauliečiams – juk tai gyvybiškai svarbu sveikam ir patogiam gyvenimui mieste.
 
Tinklų plėtra vykdoma pagal „Šiaulių miesto vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtros specialiajame plane“ nustatytus prioritetus ir eiliškumą (patvirtintas Šiaulių miesto savivaldybės tarybos 2017 m. liepos 27 d. sprendimu Nr. T-290).
Paskutinį kartą redaguota: 2024-09-03