2024 m.

UAB „Šiaulių vandenys“ įsigijo krovininį elektromobilį

2024 m. birželio 26 d.

UAB „Šiaulių vandenys“ įsigijo dar vieną naują elektromobilį – krovininį furgoną FORD TRANSIT už 66,58 tūkst. Eur (be PVM). Automobilių parką bendrovė atnaujina siekdama mažinti energetinius kaštus ir aplinkos taršą.
 
Vien elektra varomas krovininis furgonas FORD TRANSIT pritaikytas važiuoti šešiems keleiviams ir transportuoti krovinius iki 850 kg. Vienu įkrovimu elektromobilis gali įveikti tolimą – apie 280 km – važiavimą be anglies dvideginio emisijų. Šis optimaliu efektyvumu pasižyminti transporto priemonė priskirta Vandenruošos ir tinklų departamento Avarinei tarnybai.
 
„Elektromobiliai naudingiausi tada, kai nuvažiuoji kuo daugiau kilometrų, nes elektros energija pigesnė, nei įprastinis automobilinis kuras, – sako UAB „Šiaulių vandenys“ technikos direktoriaus pavaduotojas Virginijus Jakubonis. – Šis krovininis elektromobilis bus eksploatuojamas kasdien. Avarinė tarnyba dirba visą parą 7 dienas per savaitę. Kasdien vandentiekio ir nuotekų tinkluose įvyksta apie 4 avarijas. Dėl gedimų darbuotojams tenka nuvažiuoti didelius atstumus miesto teritorijoje ir už jo ribų – bendrovė eksploatuoja tinklus Šiaulių rajono Ginkūnų, Aukštelkės ir Vijolių gyvenvietėse. Avarinės tarnybos darbuotojams tenka vežiotis reikalingus darbo įrankius ir priemones, detales ar smulkesnę įrangą gedimams likviduoti.“
 
Pasak V. Jakubonio, lyginant su kitomis bendrovės transporto priemonėmis, Avarinės tarnybos automobilių rida yra viena didžiausių. Elektromobilis bus maksimaliai efektyviai išnaudotas ir tai padės sumažinti eksploatacines sąnaudas bei aplinkos taršą.
 
Tai jau trečiasis UAB „Šiaulių vandenys“ įsigytas elektromobilis. Pernai bendrovė įsigijo pirmuosius du naujus elektra varomus automobilius – „Opel“ komercinius modelius „Combo-e Cargo“, kurie priskirti Energetikos ir technologinių procesų valdymo skyriui, taip pat dėl darbo specifikos nuvažiuojantiems didžiausius atstumus.
 
Artimiausiu metu UAB „Šiaulių vandenys“ planuoja įsigyti dar du naujus elektromobilius. Pasak V. Jakubonio, iki 2030 metų iš viso numatyta įsigyti 10 elektra varomų automobilių ir taip atnaujinti automobilių parką, kuriame šiuo metu yra 53 įvairios paskirties transporto priemonės.
 
Automobilių parko atnaujinimas – dalis energijos taupymo priemonių, kurias UAB „Šiaulių vandenys“ įsipareigojo įgyvendinti 2023 m. rugpjūčio 29 d. pasirašydama energijos sutaupymo susitarimą su Lietuvos Respublikos energetikos ministerija. Šiuo susitarimu siekiama mažinti energetinius kaštus, priklausomybę nuo iškastinio kuro bei tausoti aplinką.
Paskutinį kartą redaguota: 2024-06-27