2024 m.

Bus profilaktiškai dezinfekuojamas geriamasis vanduo

2024 m. birželio 17 d.

UAB „Šiaulių vandenys“ informuoja gyventojus, kad birželio 25–28 dienomis Birutės ir Lepšių vandenvietėse bei Rėkyvos vandens ruošykloje bus profilaktiškai dezinfekuojamas geriamasis vanduo. Šie darbai vykdomi periodiškai, siekiant išvengti mikrobiologinės taršos.
 
Geriamasis vanduo dezinfekuojamas natrio hipochlorito tirpalu. Bendrovės vandenvietėse įdiegta vandens dezinfekavimo technologija nepavojinga nei aplinkai, nei žmonių sveikatai.
 
Atkreipiame dėmesį, kad dėl šių darbų vandens kokybė nepablogėja – gyventojams tiekiamas geriamasis vanduo yra saugus vartoti, tačiau laikinai nežymiai pakinta juslinės geriamojo vandens savybės – skonis ir kvapas. Tikėtina, kad labiausiai šiuos pakitimus gali jausti tų gatvių gyventojai, kur vandens suvartojimas nėra didelis. Svarbu pabrėžti, kad visos kitos geriamojo vandens savybės lieka nepakitusios, atitinka Lietuvos higienos normos HN 24:2023 „Geriamojo vandens saugos ir kokybės reikalavimus“. Minėtų juslinių savybių (skonio ir kvapo) laikinas pakitimas nekenksmingas sveikatai – geriamasis vanduo saugus vartoti tiesiai iš čiaupo, nevirinant ir nefiltruojant.
 
Atsiprašome už nepatogumus. Daugiau informacijos tel.: +370 41 52 44 42 ir +370 615 24 222, taip pat bendrovės interneto svetainėje www.siauliuvandenys.lt, skiltyje Paros informacija.
Paskutinį kartą redaguota: 2024-06-17