2024 m.

Vandentvarkos muziejuje žinių apie vandenį sėmėsi 1254 lankytojai

2024 m. gegužės 20 d.

Gegužės 18 d. Šiauliuose vyko tradicinis renginys „Europos muziejų naktis 2024“ tema „Muziejai – mokymuisi ir tyrinėjimui!“. Naktinėtojams duris atvėrė net 19 miesto muziejų. Šiaulių „Aušros“ muziejaus suvienyti muziejai lankytojus kvietė nemokamai apžiūrėti ekspozicijas ir dalyvauti edukacinėse veiklose.
 
Prie naktinių renginių prisijungė ir UAB „Šiaulių vandenys“ Vandentvarkos muziejus. Bendrovė lankytojus kvietė žaisti, tyrinėti ir pasisemti žinių apie brangiausią išteklių Žemėje – vandenį.
 
Muziejų aplankė ir edukacinėse veiklose sudalyvavo 1254 lankytojai. Dalyviai susipažino su vandentiekio bokšte įsikūrusio Vandentvarkos muziejaus ekspozicija, kurioje – istorinės nuotraukos, surinkti ir išsaugoti darbo įrankiai, prietaisai, įrenginiai bei maketai, pasakojantys apie Šiaulių vandentvarkos ūkio plėtojimą ir modernizavimą bei atskleidžiantys dalį Šiaulių miesto istorijos.
 
Mažieji lankytojai žaidė smagius mokomuosius žaidimus: „Ką žinai apie vandentiekio vandenį?“ ir „Sužvejok teršalus“ bei aktyviai dalyvavo pamokoje „Vandens lašelių kelionė“.
 
Ypač didelio susidomėjimo sulaukė nauja edukacinė veikla – vandens degustacija. Lankytojai ragavo trijų rūšių vandenį ir per skonio jutimą sužinojo dar daugiau apie geriamąjį vandenį. Geriamojo vandens kokybės klausimais konsultavo UAB „Šiaulių vandenys“ Vandens tyrimų laboratorijos specialistė. Renginio metu su lankytojais bendravo ilgamečiai darbuotojai.
 
UAB „Šiaulių vandenys“ atverdama duris visuomenei siekia prisidėti prie visuomenės aplinkosauginio švietimo, ugdyti tvaraus vartojimo įpročius ir keisti požiūrį į mus supančią aplinką.

Paskutinį kartą redaguota: 2024-05-20