2024 m.

Vandentvarkos muziejus kviečia žaisti, tyrinėti ir pasisemti žinių apie vandenį

2024 m. gegužės 10 d.

Šiųmetė Europos muziejų naktis, kuri Šiauliuose vyks gegužės 18 d., šeštadienį, 18–24 val., tema „Muziejai – mokymuisi ir tyrinėjimui“.
 
Tradiciškai šią naktį 18–23 val. duris atvers ir UAB „Šiaulių vandenys“ Vandentvarkos muziejus (Vytauto g. 103). Muziejaus vakaro renginių programa skirta pažinimui. Visus lankytojus – mažus ir didelius – bendrovė kvies žaisti, tyrinėti ir pasisemti žinių apie brangiausią išteklių Žemėje – vandenį.
 
Lankytojai turės galimybę susipažinti su vandentiekio bokšte įsikūrusio muziejaus ekspozicija, kurioje – istorinės nuotraukos, surinkti ir išsaugoti darbo įrankiai, prietaisai, įrenginiai bei maketai. Relikvijos pasakoja ne tik apie Šiaulių vandentiekio ir nuotakyno sistemos raidos etapus, ūkio plėtojimą ir modernizavimą, įmonės kolektyvo tradicijas, bet ir atskleidžia dalį Šiaulių miesto istorijos.
 
Mažieji lankytojai bus kviečiami žaisti smagius mokomuosius žaidimus: „Ką žinai apie vandentiekio vandenį?“ ir „Sužvejok teršalus“ bei dalyvauti pamokoje „Vandens lašelių kelionė“. Vyresni lankytojai ir, žinoma, mažieji, turės galimybę sudalyvauti vandens degustacijoje ir dar daugiau sužinoti apie geriamąjį vandenį. Su lankytojais bendraus ilgamečiai UAB „Šiaulių vandenys“ darbuotojai.
 
Šiauliečiai ir miesto svečiai laukiami šiose edukacinėse veiklose:
  • 18.20–19.00 val. ir 20.30–21.10 val. pamoka vaikams „Vandens lašelių kelionė“ (labiausiai tinka priešmokyklinukams ir pradinukams).
  • 19.30–20.30 val. vandens degustacija.
  • Žaidimai „Ką žinai apie vandentiekio vandenį?“ ir „Sužvejok teršalus“.
UAB „Šiaulių vandenys“ atverdama duris visuomenei siekia prisidėti prie visuomenės aplinkosauginio švietimo, ugdyti tvaraus vartojimo įpročius ir keisti požiūrį į mus supančią aplinką.
 
Šiauliuose Europos muziejų naktį duris atvers ir į nemokamus vakarinius renginius kvies 19 muziejų mieste. Daugiau informacijos čia: https://naktismuziejuje.lt/. Organizatorius – Šiaulių „Aušros“ muziejus.
Paskutinį kartą redaguota: 2024-05-15