2023 m.

Paminėta profesinė diena ir pažymėtas 75-asis įmonės veiklos jubiliejus

2023 m. gegužės 08 d.

UAB „Šiaulių vandenys“ kolektyvas Lepšių vandenvietėje žaliuojančioje ąžuoliukų giraitėje pasodino ąžuoliukų jaunuolyną. Šia iniciatyva bendrovė paminėjo gegužės 5-ąją švenčiamą Lietuvos vandentvarkos ūkio darbuotojų profesinę šventę ir pažymėjo šiemet minimą Šiaulių vandentvarkos ūkio 75 metų veiklos jubiliejų.
 
Ąžuoliukų giraitė Lepšių vandenvietėje, kuri laikoma centralizuoto vandens tiekimo pradininke Šiauliuose, suformuota prieš penkiolika metų, minint įmonės 60-ies metų veiklos jubiliejų. 2008-aisiais būtent tiek ir pasodinta jaunų sodinukų. Šiandien jau suvešėjęs ąžuolynas išsiplėtė – UAB „Šiaulių vandenys“ darbuotojai pasodino dar 15 naujų ąžuoliukų ir taip įprasmino sėkmingus veiklos metus.
 
Žaliuojantis ąžuolynas simbolizuoja įmonės ir kolektyvo stiprybę, ilgaamžiškumą ir tvirtumą. Net 80 darbuotojų (iš 248) Šiaulių vandentvarkos ūkyje dirba 20 metų ir daugiau. Ilgamečiai vandentvarkininkai puikiai mena nelengvą šio ūkio vystymosi kelią – problemas, iššūkius, pokyčius ir pasiekimus. Naujai įleidęs šaknis jaunuolynas primins nenutrūkstamą tarpusavio bendradarbiavimą, patirties perdavimą iš kartos į kartą, įkvėpimą kurti pokyčius ir meilę darbui. Taip pat šia prasminga iniciatyva UAB „Šiaulių vandenys“ prisideda ir prie žalesnės, švaresnės aplinkos išsaugojimo.
 
Lietuvos Vandentvarkos ūkio darbuotojų profesinės šventės proga UAB „Šiaulių vandenys“ darbuotojams įteikti apdovanojimai.
 
Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos padėkos raštu už ilgametį, nepriekaištingą ir profesionalų darbą apdovanotas bendrovės generalinis direktorius Jonas Matkevičius, ryšių su visuomene atstovė Džiuljeta Korsakienė ir Vandens tyrimų laboratorijos inžinierė Vida Šukytė.
 
Lietuvos vandens tiekėjų asociacijos garbės raštu už ilgametį, nepriekaištingą ir nuoširdų darbą vandentvarkos ūkio srityje apdovanotas Energetikos ir technologinių procesų valdymo skyriaus inžinierius Audrius Trečiokas, Klientų aptarnavimo ir pardavimų departamento vyresnioji specialistė Gintarė Pliūrienė, Vandenruošos ir tinklų departamento avarinių atstatomųjų darbų šaltkalvis Jonas Kriščiūnas, vyresnioji buhalterė Lina Rupšienė, Projektų įgyvendinimo skyriaus techninės priežiūros vadovas Vladas Jakas ir Nuotekų valyklos viršininkas Antanas Baškys.
 
Antanui Baškiui buvo įteiktas dar vienas garbingas apdovanojimas – Lietuvos pramonininkų konfederacijos įsteigta „Profesijos riterio“ nominacija už pasišventimą ir ištikimybę profesijai, profesionalumą bei profesinės garbės, etikos supratimą; iškeltus aukštus reikalavimus, sugebėjimą telkti bendram ir kilniam tikslui žmones, gerinant aplinkos apsaugos būklę bei Šiaulių vandentvarkos ūkį.

Paskutinį kartą redaguota: 2023-07-05