2023 m.

Muziejų naktį Vandentvarkos muziejuje plėtojama tvarumo tema

2023 m. gegužės 04 d.

Gegužės 13 d., šeštadienį, 19–24 val. Šiauliuose vyks Europos muziejų naktis tema „Muziejai, tvarumas ir gerovė“.
 
Tradiciškai muziejų naktį nuo 18.00 val. iki 23.00 val. duris atvers ir UAB „Šiaulių vandenys“ Vandentvarkos muziejus (Vytauto g. 103). Lankytojai turės galimybę susipažinti su vandentiekio bokšte įsikūrusio muziejaus ekspozicija, kurioje – istorinės nuotraukos, surinkti ir išsaugoti darbo įrankiai, prietaisai, įrenginiai bei maketai. Relikvijos pasakoja ne tik apie Šiaulių vandentiekio ir nuotakyno sistemos raidos etapus, ūkio plėtojimą ir modernizavimą, įmonės kolektyvo tradicijas, bet ir atskleidžia dalį Šiaulių miesto istorijos.
 
Vandentvarkos muziejaus vakaro renginių programoje plėtojama tvarumo tema. Veiklos skirtos vaikams, jaunimui ir suaugusiesiems. Mažieji lankytojai bus kviečiami žaisti smagius mokomuosius žaidimus: „Ką žinai apie vandentiekio vandenį?“ ir „Sužvejok teršalus“ bei dalyvauti pamokoje „Vandens lašelių kelionė“. Vyresni lankytojai aktualios ir įdomios informacijos apie vandentiekio vandenį ir nuotekų tvarkymą sužinos ne tik muziejuje, bet ir atvirose paskaitose-diskusijose. Su lankytojais bendraus ilgamečiai UAB „Šiaulių vandenys“ darbuotojai.
 
Šiauliečiai ir miesto svečiai laukiami šiose atvirose paskaitose-diskusijose:
  • 18.20–19.00 val. vaikams – „Vandens lašelių kelionė“.
  • 19.20–20.20 val. vyresniems moksleiviams ir suaugusiesiems – „Ką žinai apie vandentiekio vandenį?“
  • 20.40–21.40 val. vyresniems moksleiviams ir suaugusiesiems – „Aplinkosauga gyvybiškai svarbi pačiam žmogui“.
UAB „Šiaulių vandenys“ veikla tiesiogiai susijusi su tvarumu. Atverdama duris visuomenei, bendrovė siekia skiepyti atsakingo, tvaraus vartojimo įpročius, keisti požiūrį į mus supančią aplinką ir prisidėti prie aplinkosauginės kultūros ugdymo.
 
Šiauliuose Europos muziejų naktį duris atvers ir į nemokamus vakarinius renginius kvies 18 muziejų bei institucijų. Daugiau informacijos čia. Organizatorius – Šiaulių „Aušros“ muziejus.
Paskutinį kartą redaguota: 2023-05-11